Jogurty z Karkonoszy

Wyśmienite produkty firmy Fromako z Komarowa można dostać w marketach i sklepach spożywczych w całym regionie. Przedsiębiorstwo zostało założone w 1991 roku przez Pawła Nowackiego i Cezarego Dzióbka. Powstało w malowniczym zakątku w Komarnie w pobliżu Jeleniej Góry. W tym roku obchodziło 16-lecie istnienia.

Przez ten czas wyprodukowano tu ponad 300 milionów jogurtów! Od początku działalności Fromako sprawą najwyższej wagi jest zapewnienie konsumentom zdrowych artykułów.

Gwarantuje to wciąż doskonalony system bezpieczeństwa zdrowotnego. Spółka ma laboratoria fizyko-chemiczne i mikrobiologiczne, gdzie wykonuje niezbędne badania surowca i każdego wyprodukowanego jogurtów. Wszystkie wytwarzane są na nowoczesnej linii technologicznej, a hale produkcyjne wyposażone są w urządzenia klimatyzacyjne.

Mariusz Junik – POLSKA Gazeta Wrocławska
www.naszemiasto.pl

Facebook

Dodaj komentarz